Persondataforordning GDPR skal overholdes

Persondataforordning ikon fra Microdata
Persondataforordningen kaldes også General Data Protection Regulation (GDPR). Det er ny EU lovgivning som skal overholdes. Virksomheder skal have kontrol med deres persondata. Vi hjælper din virksomhed på rette vej.

Persondataforordning GDPR trådte i kraft 25. maj 2018. Persondataforordningen kaldes også General Data Protection Regulation (GDPR). Det er ny EU lovgivning som skal overholdes. Virksomheder skal have kontrol med deres persondata. Der skal være politikker og processer som overholder specifikke regler.

Overholdelse af persondataforordning GDPR af den enkelte virksomheds ansvar. Det er således ikke jeres IT outsourcing leverandørs ansvar. Det kan dog være svært for virksomheder der ikke selv er i IT branchen at sikre overholdelse af de skærpede nye krav. Derfor hjælper Microdata Jeres virksomhed med at overholde persondataforordning GDPR.

 

Persondataforordning GDPR introducerer Dataansvarlig og Databehandler

Din virksomhed er dataansvarlig over for de persondata som jeres virksomhed behandler. En dataansvarlig er en virksomhed som behandler data på vegne af en anden virksomhed. Med en IT outsourcing leverandør er der behov for en databehandleraftale for at overholde persondataforordningen.

Det er den dataansvarliges ansvar at sikre at der foreligger en databehandleraftale med en eventuel databehandler. Microdata har en standard databehandleraftale som sikrer at vores kunder overholde persondataforordningen.

 

Få kompetent rådgivning om persondataforordning GDPR

Er persondataforordningen ved at udvikle sig til at administrativt mareridt i jeres virksomhed så yder vi gerne professionel rådgivning. Vi kan rådgive jer om hvad i kan gøre for at overholde reglerne lettest muligt. Vi kan også hjælpe jer med IT løsninger der gør det håndterbart og nemmere at overholde forordningen.

Datatilsynet har udarbejdet et dokument med information om nødvendige forberedelser forud for EU’s databeskyttelsesforordning. Læs 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til og kontakt os gerne såfremt du har spørgsmål.

 

IT løsninger der understøtter administration af persondataforordning GDPR

Vi udvikler konstant nye og mere optimerede IT miljøer. Vi kan hjælpe jer med at få et optimeret IT miljø der letter overholdelsen af persondataforordningen. Dertil vil vi sikre at dette IT miljø ikke går på kompromis med IT der understøtter jeres konkurrencekompetencer. Persondataforordningen skal overholdes, men det med et optimeret IT miljø behøver det ikke tage uendelig tid.

Kontakt os og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe jer med at overholde persondataforordningen.

 

Del denne side på LinkedIn